Zal het verbod op ICO’s in Zuid-Korea opgeheven worden?

Afgelopen september heeft de Koreaanse regering ICO’s in het land verboden. Dit besluit werd genomen omdat de regering deze vorm van crowdfunding zag als gokken, fraude en speculatie. Het is iets dat werd verwelkomd met sterke tegenwerking van veel binnenlandse blockchain start-ups.

De regering staat onder constante druk, vooral van de oppositiepartij, omdat sommige leden zijn gaan pleiten voor de legalisatie van ICO’s. Met de huidige regering die worstelt met economische kwesties, waaronder torenhoge huizenprijzen en een daling van de arbeidsmarkt, hebben de leden van de oppositie nu hun kans gezien om zich in een goed daglicht te plaatsen.

Een lid van de regeringspartij is een voorstander van ICO’s

In een recent interview met CoinDesk Korea heeft Min Byung-doo, lid van de regeringspartij, zich echter uitgesproken ten gunste van ICO’s. Ook is hij lid van de regerende partij. Hij is ook de voorzitter van het Nationaal Politiek Comité, een agentschap dat wordt beschouwd als de eerste hindernis die moet worden weggenomen door degenen die hopen dat de wetgeving inzake crypto-exchanges of ICO’s wordt opgehelderd.

In het lange interview spreekt Byung-doo zijn gedachten uit over cryptocurrencies, ICO’s en de totale blockchain-industrie.

Hij wordt gevraagd waarom hij vindt dat ICO’s moeten worden toegestaan in het Aziatische land waarop hij reageert:

“Er zijn enkele positieve aspecten aan de regelgeving die de regering het afgelopen jaar heeft ingevoerd. Veel van de bubbels zijn gebarsten en de mensen hebben zich gerealiseerd dat dit geen markt is waar ze roekeloos in moeten meespelen”.

Toevoegend:

De wetten hebben gediend als een grote preventie, dus zelfs als de regels voor ICO’s en uitwisselingen zouden worden ingetrokken, denk ik niet dat mensen zonder zorgvuldige overweging in deze markten zouden springen. Ik denk dat het systeem succesvol is en dat het nu tijd is om de markt open te stellen”.

De interviewer vraagt zich ook af of het feit dat de voorzitter van het Nationaal Beleidscomité voorstander is van ICO’s, dit de kans dat de wetgeving op basis van de kwestie wordt aangenomen, ook vergroot.

Byung-doo reageert door te zeggen dat hij vastbesloten is om de problematiek aan te pakken en hij hoopt dat ook andere wetgevers hun expertise aan de orde zullen kunnen stellen.

Hij concludeert door te zeggen dat hij hoopt dat zij de kwestie ook met een sterk gevoel van betrokkenheid zullen benaderen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment