Zal hierdoor de prijs van Ripple exploderen?

Ripple zorgt voor een probleemloze ervaring om geld over de hele wereld te versturen dankzij de blockchain. Het is onder meer opgenomen in San Francisco, New York, Londen, Sydney, India, Singapore en Luxemburg.

Met de toenemende technologische vooruitgang neemt de concurrentie tussen bedrijven en organisaties steeds meer toe. De wereld van de cryptocurrency is ook geen uitzondering. Er is een hevige concurrentie tussen de verschillende digitale valuta, niet alleen in hun waarde, maar ook in de functies en faciliteiten die zij bieden. Ripple is het bedrijf dat op de 3e plaats staat in termen van marktkapitalisatie ($28,7 miljard) met een prijswaarde van $ 0,73 per XRP coin. XRP had in januari 2018 een historisch ATH van $ 3,60 bereikt. Sindsdien heeft het moeite om zijn prijssterkte terug te vinden. Eerder, leek Ripple vrij gelukkig omdat heel wat banken, financiële instellingen, en overschrijvingsfirma’s het als platform voor grensoverschrijdende geldtransfers gebruikten.

Xspring

Concept

Vanwege de dalende waarde van XRP heeft het bedrijf nu de lancering van een nieuw product ‘Xpring’ aangekondigd. Het belangrijkste doel achter deze lancering is om het gebruik van XRP uit te breiden onder de klanten die al gebruikmaken van het platform van Ripple voor wereldwijde geldtransacties. In dit verband is het vermeldenswaardig dat meer dan 100 banken, financiële bedrijven en geldtransferbedrijven al gebruik maken van het platform van Ripple. Dit platform vergemakkelijkt de eenvoudige, snelle, betrouwbare en kosteneffectieve wereldwijde geldtransacties. Door de schaalbaarheid en betrouwbaarheid sluiten steeds meer bedrijven zich aan bij het platform van Ripple. Xpring, dat uitgesproken ‘spring’ is, zal de ondernemers en bedrijven XRP voor meer voordelen laten gebruiken.

Ripple wil een ecosysteem opbouwen door gebruik te maken van zijn eigen cryptocurrency XRP en een smart ledger. Het bedrijf wil een mix van investeringen, subsidies en incubaties gebruiken om andere bedrijven aan te trekken om de blockchain van Ripple te gebruiken. Hierdoor zal het gebruik van XRP toenemen en zal ook de waarde van de token stijgen. Hier is één ding heel interessant: Ripple zegt dat het geen XRP bezit, maar wil dat het slaagt. Maar het is verwonderlijk dat het bedrijf 60% van alle XRP-tokens in zijn bezit heeft. De waarden van bijna alle cryptocurrencies stegen in de laatste week van december 2017 en raakten alle records waardes in de eerste week van januari 2018.

Het bedrijf heeft Ethan Beard aangetrokken om dit nieuwe project ‘Xpring’ te leiden. Het is de persoon die ooit achter het ontwikkellaarsnetwerk van Facebook zat. Het belangrijkste doel achter deze lancering is om bedrijven te ondersteunen om meer te profiteren door het gebruik van XRP . Verder zegt hij dat zij op diverse manieren ondersteuning zullen bieden aan de bedrijven. Deze omvatten investeringen, subsidies en incubatie. Het bedrijf zal zich richten op gevestigde ondernemers die echt kunnen profiteren van  XRP ter vergemakkelijking van hun klanten.

“Ik hou ervan om start-ups te stimuleren om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Op Facebook, zagen wij ondernemingen op gebied zoals kansspelen, muziek, en nieuws die gebruik maakten van ons platform om grote ondernemingen te worden. Blockchain en digitale activa zijn in staat om belangrijke problemen op te lossen en XRP is – met zijn snelheid, schaalbaarheid en bewezen real-world use case – een geweldig platform voor start-ups en ondernemers om bedrijven op te bouwen”

 

Hierbij is het belangrijk te vermelden dat veel bedrijven en ondernemers Ripple benaderen om met hen samen te werken voor grensoverschrijdende money transfers. Eerder richtte de onderneming zich niet op hun belangen omdat zij zich wilde concentreren op financiële dienstverlening. Maar nu gaat het bedrijf zijn strategie veranderen en wil het de waarde van de XRP token verhogen. De komende vijf tot zes maanden zijn in dit opzicht van cruciaal belang. Dat komt door het feit dat experts 2018 als het jaar van Ripple zien.

 

What's your reaction?

Leave a comment