In vrijwel geen tijd is Zilliqa uitgegroeid tot een van ’s werelds meest waardevolle cryptocurrencies. De munt, die onder het symbool ZIL handelt, is de afgelopen week met 58% omhooggeschoten, ongeacht de pogingen van oplichters om gebruikers met valse airdrops te op te lichten.

Prijsniveau ZIL

ZIL explodeerde 30% op dinsdag en de prijs per munt steeg tot $0.20 volgens CoinMarketCap. De coin kende een dagelijkse omzet van meer dan $200 miljoen. ZIL heeft op moment van schrijven een totale marktkapitalisatie van bijna $1.2 miljard en staat op de 25ste plaats op CoinMarketCap. Slechts 27 andere cryptocurrencies hebben een marktwaarde van $1 miljard of meer. Twee andere munten zitten hier net onder met een marktwaarde van $932 miljoen.

ZIL werd voor het laatst verhandeld aan 0,00002150 BTC (+28,4%) en 0,00026722 ETH (+29,9%).

Zilliqa is één van de weinige prominente cryptocurrencies die op recordhoogten wordt verhandeld. De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen bedroeg op afgelopen dinsdag $435 miljard.

De recente winsten lijken samen te vallen met een aankondiging van OKEx. Dit platform gaat het handelen in ZIL ondersteunen. Het in Hongkong gevestigde platform is qua volume de op twee na grootste ter wereld. Grote platformen zoals Binance en Huobi bieden ook de handel in ZIL-munten aan. Binance alleen al genereert ruwweg twee derde van het dagelijkse handelsvolume.

Airdrop geruchten verbrijzeld

Het Zilliqa-project heeft onlangs een grootschalige oplichterij aangepakt die gebruikers naar een phishing website lokte. De gebruikers werden naar daar gelokt met de belofte van een airdrop-evenement. In een officiële twitterpost, informeerde het bedrijf traders van de oplichterij en spoorde hen aan om om het even welke vermelding van een airdrop te negeren. Het volgende beveiligingsbericht verscheen ook op de officiële website:

“We zijn ons bewust van de voortdurende pogingen tot scam waarbij gebruik gemaakt wordt van de phishing-website. De website vraagt in het bijzonder naar de private key van de gebruiker om deel te nemen aan de Zilliqa-airdrop. Dit is oplichterij en er is geen airdrop. Wees voorzichtig!

Het in Singapore gevestigde bedrijf heeft investeerders aangetrokken met real-world oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen waarmee cryptocurrencies worden geconfronteerd. Zilliqa, dat vorig jaar voor het eerst verscheen, beweert op een dag ongeveer 1000 keer de transactiecijfers van Ethereum te kunnen verwerken. Het is onduidelijk of Zilliqa haar marktwaarde zal kunnen handhaven als Ethereum in de toekomst haar shardingprotocol introduceert.

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !