Zilliqa Prijs stijgt op enkele uren met 16%. Koreaanse invloed?

ZIL tokens zijn op dit moment ongeveer 16 procent meer waard dan gisteren, en 65 procent waardevoller dan twee weken geleden.

Vanaf een beginprijs van 0,079 dollar eerder vanochtend, stegen de ZIL-tokens tot een waarde van 0,092 dollar. Die prijs is in de laatste paar uur geëgaliseerd naar $0.085 maar dat betekent nog steeds een stijging van ongeveer 12%.

Teruggaand tot 24 Juni, was ZIL slechts $0.057 waard. Fast forward van net geen twee weken en de piek van 0,092 dollar vandaag markeert een groei van 65% voor Zilliqa – dit alles werd bereikt in de afgelopen twaalf dagen.

De maand juni is een verhaal van twee kanten – aan het begin van de maand was er een piek van $ 0,137, die tegen het einde aan met bijna 60% daalde. maar de laatste week in juni begon het terug beter te lijken voor ZIL, en de gestage groei wordt nu doorgezet in juli.

Voor Zilliqa, die onlangs de tweede versie van hun testnet lanceerde, is het een geschikt moment. Zilliqa heeft de afgelopen weken de ranglijst beklommen en de marktbewegingen beginnen te lijken op die van Tron’s recente stijging.

Invloed van Korea

Vandaag heeft er voor meer dan $103 miljoen aan handelstransacties plaatsgevonden op Bithumb, maar deze zijn uitgesloten van de marktkapitalisatieberekeningen omdat er geen handelsvergoedingen waren. Dat bedrag bedraagt bijna 150% van Zilliqa’s werkelijke dagelijkse volume op dit moment, die ongeveer $ 76 miljoen is.

Toch kan Zuid-Korea nog steeds veel waardering opbrengen voor Zilliqa’s huidige marktpositie, waarbij meer dan 34% van de dagelijkse transacties tegen KRW (Zuid-Koreaanse Won) is gericht. Het merendeel van de transacties heeft plaatsgevonden op Upbit, de Koreaanse coin-to-coin exchange die samenwerkt met Bittrex en 27% van de transacties uitmaakt. De Coinone en GOPAX exchanges vormen de rest van de KRW trade

De op één na grootste handelsactiviteit betreft BTC op Binance, met ongeveer 24%, gevolgd door USDT op Huobi. Maar zonder de Koreaanse invloed zou Zilliqa waarschijnlijk niet de 24e plaats innemen op de ranglijst van marktkapitalisaties.

De game-industrie

Zilliqa heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met Emont Alliance, een spelontwikkelaar die spellen ontwikkelt op het Ethereum-netwerk. Emont Alliance staat aan de basis van de onlangs gelanceerde spellen zoals EMONT Frenzy en MyEtheremon – een blockchain-monster-gevechts-spel dat zijn inspiratie haalt uit onder meer Pokemon.

Het ZIL team gebruikte twitter om de samenwerking aan te kondigen aan de bijna 50.000 volgers:

“Decentrale games vereisen frequente transacties en beide teams hopen dat de hogere doorvoer en lagere gas kosten op Zilliqa zal leiden tot een betere game-ervaring voor game-spelers. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met EMONTAlliance en om onze resultaten te delen.

De verwijzing naar de gasprijzen kan de basis zijn van de keuze voor Emont Alliance, om vruchtbaarder technische mogelijkheden te zoeken, nadat het Ethereum-netwerk onlangs overbelast raakte en de gastarieven omhoog gingen.

 

What's your reaction?

Leave a comment