Zilliqa (ZIL) update

Verschillende cryptoliefhebbers hebben erop gewezen dat de social media-gigant facebook misschien niet de tijd heeft om zijn eigen blockchain-netwerk van de grond af aan op te bouwen. Hun doel is om een stablecoin project te bouwen en de tijd dringt. Andere hebben ook aangegeven dat facebook het uitzonderlijke kan doen in enkele dagen tijd, omdat het over voldoende financiële middelen beschikt om een dergelijke inspanning te stimuleren.

Het momentum dat ZIL op kerstavond naar een groei van 31% bracht, is ondertussen niet afgenomen. De token kende op 29 december een winst van 22%, die de aandacht verlegt naar de aankomende lancering van het mainnet, waardoor Zilliqa het Ethereum netwerk zal verlaten voor zijn eigen blockchain.

Waarom facebook interesse zou hebben in Zilliqa (ZIL)

Crypto Twitter heeft de afgelopen dagen de theorie/speculatie gecreëerd dat facebook het langverwachte mainnet van Zilliqa (ZIL) wil gebruiken om hun project op te ontwikkelen. De feiten die gebruikt werden om dit aan te tonen, zijn als volgt:

  • Facebook en Zilliqa hebben een gemeenschappelijke partner bij het wereldwijde marketing- en mediabedrijf Mindshare.
  • Evan Cheng die zowel adviseur van Zilliqa als het “hoofd van blockchain” bij Facebook is.
  • ZIL wordt gelist op Coinbase, en dient als voorbeeld van iets groters in de blockchain wereld.
  • David Marcus die zich excuseert bij Coinbase om belangenconflicten te vermijden terwijl hij bij facebook werkt.

Het is belangrijk voor Facebook dat de 1.5 miljard gebruikers van whatsapp moeiteloos cryptocurrency transacties kunnen doen en om deze te verwerken heeft het een blockchain-netwerk nodig dat snel en veilig is. Zilliqa heeft zich in beide gevallen al bewezen. Wat nog te bezien valt, is of de speculatie dat facebook wil samenwerken met het ZIL-netwerk de komende dagen, weken of maanden werkelijkheid wordt.

Zilliqa heeft alvast hun reactie geuit op twitter:

“We zijn ons bewust gemaakt van een gerucht dat circuleert over een mogelijke samenwerking met Facebook. Dit is een ongefundeerd gerucht en we willen iedereen vragen om geen valse informatie op social media te verspreiden”.

Wij van trade houden het in de gaten, maar waar rook is is vuur. Facebook blijft ondertussen wel verder plannen ontwikkelen voor een dollargekoppelde stablecoin, die naar verwachting deel zal uitmaken van een nieuw geldovermakingssysteem in de WhatsApp mobile messenger.

Zilliqa Mainnet op schema

In augustus is er een roadmap update gepubliceerd met een deadline van december-januari voor de Mainnet lancering. Alle signalen wijzen erop dat het project op schema zit, om het mainnet in de eerste maand van 2019 te lanceren.

De laatste v3-update van het bestaande testnet is begin december uitgevoerd. Zilliqa omschrijft hun eigen testnet als:

“het eerste volwaardige testnet ter wereld om netwerk, transactie en smart contract sharding te realiseren ….”.

Voor meer informatie over Zilliqa kijk op de recente community update, of onze coin-analyse over Zilliqa.

Waar onderscheidt Zilliqa zich van de rest?

Met de lancering van het ZIL mainnet dat gepland staat op 31 januari 2019, zijn er veel cryptoliefhebbers en ontwikkelaars die beweren dat de komst van Zilliqa een complete ommekeer teweeg kan brengen in het ecosysteem. Dit is voornamelijk te wijten aan de volgende redenen:

  • Implementatie van sharding in de mining, waarvan de schaalgrootte is vastgesteld naarmate meer miners zich aansluiten bij het Zilliqa-netwerk, waardoor de verwerkingscapaciteit toeneemt. Het team heeft 2.828 transacties per seconde aangetoond met slechts 6 shards. Dit opent de mogelijkheden voor hogere transactiesnelheden naarmate het netwerk groeit.
  • De nieuwe programmeertaal van Scilla die uitsluitend is ontworpen om kwetsbaarheden te vermijden die al eerder geïdentificeerd werden door middel van Ethereum-gebaseerde smart contracts.
  • Het ZIL-project wordt aangestuurd door een ervaren team van de academische wereld.
  • Juiste financiering van DApp-ontwikkelaars via het Zilliqa ecosysteem, subsidieprogramma dat momenteel in totaal $5 miljoen waard is.
  • Vooruitgang op het platform door zowel crypto-investeerders als ontwikkelaars

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment