Zal Japan binnenkort dan toch “the place to be” zijn voor ICO’s?

Japan is snel naar voren gekomen als een krachtig knooppunt voor cryptocurrency. Liberaal beleid, een beginnende investeringsgemeenschap en een volledige omarming van de blockchain-technologie. Ze pleiten er dan ook voor om werelds grootste land te worden op gebied van crypto. Gegevens over de crypto-handel en voorgestelde richtlijnen voor initiële coinaanbod (ICO’s)  heeft wel het leiderschapsritme van Japan wat ondermijnd.

Crypto Trading bloeit in Japan

Japan is al geruime tijd een belangrijk knooppunt voor de cryptocurrency-handel. De belangrijkste financiële regelgever van het land laat weten dat er een nieuw rapport verschenen is met de daadwerkelijke aantallen over het gebruik van crypto.

Het Financial Services Agency (FSA) meldde onlangs dat minstens 3,5 miljoen mensen crypto-activa traden op minstens één van de 17 binnenlandse exchanges van het land. De overgrote meerderheid, zo’n 84%, is tussen de 20 en 40 jaar oud.

Bovendien zijn de handelsvolumes op binnenlandse exchanges gestegen van $ 22 miljoen in maart 2014 naar maar liefst $ 97 miljard in maart 2017. In dezelfde periode steeg de handelsmarge van $ 2 miljoen naar $ 543 miljard.

Ondanks de enorme groei behoren de Japanse exchanges niet tot de grootste ter wereld als ze worden gemeten in termen van handelsvolume. Dit is een teken dat er mogelijk meer binnenlandse gebruikers handelen op één van de vele internationale platforms.

Vanaf woensdag stond Japan’s bitFlyer op de 19de plaats in termen van dagelijks transactievolume; Bitbank kwam op 39e plaats te staan.

Onderzoeksgroep stelt ICO-richtlijnen

Een door de overheid gesteunde onderzoeksgroep heeft onlangs verschillende voorstellen gedaan voor het reguleren van de ICO-markt, waaronder richtlijnen over consumentenbescherming en anti-witwas praktijken.

Professor Takuya Hirai van Tama University, leidde de voorstellen in samenwerking met de brancheadviseurs die de ICO Business Research Group en bitFlyer vertegenwoordigden.

In een rapport dat eerder deze maand werd gepubliceerd, zei de groep:

Er moeten passende regels worden vastgesteld om ICO’s in staat te stellen vertrouwen te winnen van het publiek  en uit te breiden als een betrouwbare financieringsmethode, toevoegend dat hun inspanningen bedoeld zijn om regels voor te stellen die nodig zijn om ICO’s te vestigen.

De onderzoeksgroep wil meer transparantie brengen op de ICO-markt, die geplaagd wordt door kwaadwillende actoren en gekopieerde projecten. Volgens verschillende schattingen hebben ICO’s alleen al vorig jaar tussen de $ 4 miljard en $ 6 miljard ingezameld. De markt is klaar om dit record te breken aan het einde van het tweede kwartaal, op basis van recente trends in de sector.

Door alle negativiteit rond ICO’s van de verschillende landen willen ze gunstige richtlijnen ontwikkelen voor deze industrie. De beste of meest opkomende bestemmingen voor ICOs zijn Zwitserland, Singapore en zelfs Malta.

Door duidelijkheid te scheppen over ICO’s, kan Japan een topjurisdictie worden voor token-emittenten wanneer zij besluiten hun project te lanceren. De omarming door Japan van de snelgroeiende markt maakt het al een aantrekkelijkere locatie in vergelijking met andere landen. China heeft ICO’s volledig verboden, Zuid-Korea is aan het volgen en de Verenigde Staten zijn hyperkritisch op projecten die zichzelf niet classificeren als een beveiliging.

 

What's your reaction?

Leave a comment