Zuid-Koreaanse blockchain association ligt zwaar onder vuur!!

Zuid-Korea heeft het dubieuze voordeel dat het dit jaar twee ernstige veiligheidsinbreuken op crypto-exchanges meemaakte: Coinrail voor ongeveer 40 miljoen USD en Bithumb voor 31 miljoen USD.

Een zelfregulerende organisatie in het land

De Korea Blockchain Association (KBA) – gaf onlangs haar goedkeuring aan de veiligheid van een twaalftal lokale crypto-exchanges die er actief waren, waaronder één van de bedrijven die onder een hack te lijden had. De stap is controversieel op zijn best en zelf-dienend op zijn slechtst, op een cruciaal moment in de industrie aangezien de nieuwe en de oude crypto investeerders op marktveiligheid wachten.

De KBA is samengesteld uit vrijwel twee-genoemde blockchain bedrijven met inbegrip van Bithumb en ongeveer een twaalftal andere lokale cryptocurrency exchanges, zoals Coinone en Korbit, vermeld door The Korea Times. Dit is waar het schoentje wringt.

De verantwoordelijken van deze bedrijven zijn de personen die interne inspecties hebben uitgevoerd voor de veiligheid en beveiliging van de 12 belangrijkste crypto-exchanges in Zuid-Korea, waaronder het onlangs gehackte Bithumb, welke ondanks klaarblijkelijke tekortkomingen toch een groen licht kreeg tijdens een persconferentie in Seoel. Volgens CCN zijn dit de exchanges: “Dexko, Hanbitco, OKCoin Korea, Huobi Korea, Bithumb, Upbit, Neoframe, Gopax, Cpdax, Coinzest, Korbit en Coinone”.

Maar de exchanges zijn niet met glans geslaagd, waardoor de recensie niet in de smaak viel en traders en beleggers een vals gevoel van veiligheid kunnen krijgen om geld naar deze platforms te sturen.

“Deze inspectie garandeert niet de absolute veiligheid van deze 12 exchanges. Het resultaat geeft aan dat de twaalf beurzen voldoen aan de minimumvereisten voor hun activiteiten. Het is als een rijbewijs. Het is moeilijk te zeggen of ze goede bestuurders zijn of niet”, aldus Jeon Ha-jin, voorzitter van KBA.

 

De KBA schijnt te hebben toegegeven aan de beurzen, verdubbelend zijn overzichtsperiode in een poging om de handelsmaatschappijen meer tijd te geven om aan hun schijnbaar loslopende normen te voldoen.

Zuid-Koreaans Crypto-landschap

Het Ministerie van Strategie en Financiën zei vandaag dat de overheid de voorwaarden voor ondersteuning van nieuwe technologie, met inbegrip van de investeringssteun in het kader van de blockchain technologie, zal versoepelen. Verwacht wordt dat dit gepaard zal gaan met uitgebreide belastingaftrek “voor investeringen in nieuwe krachten voor economische groei”.

Inderdaad, Zuid-Korea’s cryptocurrency regelgevingslandschap is aan het evolueren. Vorige maand heeft de Commissie voor financiële diensten nieuwe richtlijnen bekendgemaakt voor de bestrijding van witwasactiviteiten bij financiële instellingen die in crypto handelen. De regelgevers blijken ook een trio van belangrijke banken te hebben onderzocht die de rekeningen van de cryptocurrency hebben vergemakkelijkt – Nonghyup, Hana Bank, en Kookmin.

Het is bemoedigend, ondanks het feit dat de zelfregulerende KBA tekortschoot en daarmee een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet in het opstellen van formele regelgeving voor de crypto-sector in Zuid-Korea.

 

What's your reaction?

Leave a comment