Zuid-Koreaanse wetgevers zetten Cryptocurrency Regulaties op een stroomversnelling!!

De Zuid-Koreaanse wetgevers bouwen voort op eerdere inspanningen om de regelgeving inzake de crypto sector te versnellen, op één van ’s werelds grootste blockchainmarkten. Een stap die het Aziatische land aantrekkelijker zou kunnen maken voor voorstanders van de snelgroeiende sector. Het voorgestelde plan laat met name de deur open voor de regulering van het initiële coin aanbod, een funding- mechanisme dat in 2017 werd verboden.

Crypto-voorschriften krijgen een extra versnelling

Volgens de Korea Times, hebben de wetgevers van over het politieke spectrum de krachten gebundeld om nieuwe cryptocurrency wetsontwerpen op te stellen die aan de Nationale Vergadering deze week kunnen worden voorgelegd. De Nationale Vergadering komt bijeen voor een uitgebreide zitting tussen 13 en 26 juli.

Hoewel het onduidelijk is of één van de wetsontwerpen tijdens de zitting zullen worden ondertekend, zullen de inzendingen dienen als een “katalysator” voor verder debat binnen de vergadering, zo meldt de Korean Times.

Vertegenwoordiger Park Yong-jin de regeringsdemocraat van Korea leidt de druk om cryptocurrencies te reguleren samen met oppositieleden Chung Tae-ok (Liberty Party Korea) en Choung Byoung-gug (Bareun Mirae Party).

Park verdedigd de crypto voorschriften al minstens vanaf Juli 2017, toen hij drie nieuwe wetsvoorstellen voorlegde om de nieuwe markt te reguleren.

AML/KYC in focus

Wij rapporteerde vorige maand dat de financiële waakhond van Zuid-Korea op zoek was naar nieuwe cryptocurrency regels in de nasleep van meerdere hacks op binnenlandse exchanges. Daarom heeft de Commissie financiële diensten (FSC) maatregelen aangekondigd om de richtlijnen tegen het witwassen van geld (AML) en tegen KYC (know-your-customer) voor exchanges strenger te maken. De nieuwe maatregelen omvatten onder meer richtlijnen voor Customer Due Diligence (CDD) en versterkte achtergrondcontroles.

De richtlijnen van de FSC zijn een belangrijk onderdeel van de manier waarop crypto-exchanges momenteel gereguleerd zijn in Zuid-Korea. Vroeger werden online-exchanges alleen beschouwd als “communicatie aanbieder”, waardoor de toegangsvereisten voor bedrijven die een online-overeenkomst wilden sluiten, extreem werden versoepeld.

De financiële regelgevers versnelden hun goedkeuring van nieuwe richtlijnen in nasleep van een $37 miljoen diefstal van Coinrail en $30 miljoen hack van Bithumb. Beide aanvallen vonden plaats binnen een tijdspanne van een week.

De Zuid-Koreaanse handel behoort tot de grootste ter wereld, gemeten op basis van het dagelijkse gemiddelde tradingsvolume. Op woensdag eindigde Bithumb op de achtste plaats op basis van volume, volgens CoinMarketCap.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment