Zweden onderneemt actie tegen crypto-oplichting, waar blijft België?

Volgens enkele bronnen is Joseph Tran door de Zweedse autoriteiten gearresteerd. Wie is Joseph Tran?

Tran is een meester oplichter en werd ook wel eens een “serial-scammer” genoemd. Hij deed dit door mee te werken aan frauduleuze MLM-bedrijven, waaronder ook cryptocurrency-bedrijven.

Een opsomming van punten waar hij als oplichter aan meewerkte:
  1. In 2014 promootte Tran de EmGoldex Ponzi-regeling en de Juubeo oplichting in heel Europa.
  2. in 2015 was hij al actief met de lancering van de Crypto 888 Club. Crypto 888 Club zou één van grootste Ponzi scams worden en alles draaide hierbij rond de OctaCoin.
  3. In het volgende jaar stortte de Crypto 888 Club in en vervolgens zou het drie keer opnieuw opgestart worden.
  4. Crypto 888 Club stond kortstondig bekend als Octa Partners. De derde opstart van de oplichterij  werd omgedoopt tot Nano Club.
  5. Nano Club was meer van hetzelfde, maar deze keer gingen ze verder met een nieuwe en betere coin, genaamd “NanoCoin”. Dit werd uiteindelijk de grootste scam en wordt zelfs vergeleken met een caliber als OneCoin. Onder deze nieuwe gedaante slaagde Nano Club erin om investeerders nog eens twee jaar mee te slepen.
  6. In november 2017 stortte de Nano Club in en werd het weer opnieuw opgestart als Nano Crowd. Nano Crowd was van korte duur – maar dat hield de oplichters niet tegen.
  7. Begin 2018 werd het resterende deel van de Nano Crowd geïmporteerd in Ormeus Global. Waardeloze NanoCoins werden omgezet in de Ormeus Coins, en nog een andere variatie van de 2015 Crypto 888 Club scam speelde hierin mee. Ormeus Global, gelanceerd in 2018, is tot op heden zelf drie keer ingestort.
  8. In de loop van 2018 is Ormeus veranderd van naam en werd het voortaan omgedoopt tot IQ chain, in december 2018 stortte IQ Chain in en werd het bedrijf omgedoopt tot IQ Legacy. Na een kort wervingsproces in Nigeria is de belangstelling voor IQ Legacy sinds medio januari 2019 sterk afgenomen.
Zweden onderneemt actie tegen oplichters, iets waar België een voorbeeld aan kan nemen!

Terwijl al deze onzin aan de gang was, opende de Zweedse overheid in 2016 een onderzoek naar de Nano Club. De Zweedse autoriteiten hebben Tran geïdentificeerd als een “opdrachtgever” van Nano Club. Hij werd gearresteerd in verband met “verschillende gevallen van ernstige criminaliteit”.

De verdenkingen hebben betrekking op het witwassen van geld en vijf gevallen van grove boekhoudkundige inbreuken. Volgens een rapport van Västerbottens-Kuriren werd Tran op 25 januari gearresteerd en wordt Tran vastgehouden in een detentiecentrum in Huddinge.

Volgens het arrestatiebevel zijn de misdaden waar hij, op vermoedelijke basis, van verdacht wordt, vanaf 2014 gepleegd. Dat hij verdacht wordt van “vermoedelijke redenen” betekent dat er een hogere mate van verdenking van criminaliteit tegen hem bestaat. De aanklagers hebben tot 5 maart de tijd om formeel aangifte te doen tegen Tran.

Tran ontkent op zijn beurt schaamteloos iedere overtreding

De 47-jarige ontkent de misdaden, en heeft zich verzet tegen opsluiting en beperkingen op de aanhouding.

Tran’s verzoek om vrijlating werd door een districtsrechtbank afgewezen omdat hij een zogenaamd vluchtrisico is.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment